Waterpeil in de woonwijken

Ingrid de Coo 01-10-2018 187 keer bekeken 1 reacties

‘Heeft het hogere waterpeil in delen van Marickenland invloed op mijn woning?’ Dat was een veelgehoorde vraag tijdens de Meepraatdag en -avond. Ons uitgangspunt is dat het hogere waterpeil in het natuurgebied geen nadelige gevolgen heeft voor het waterpeil in de woonwijken die er vlak naast liggen. Om dit goed in de gaten te kunnen houden, gaan we op strategische punten in die wijken peilbuizen plaatsen.

Bewoners van het gebied

Met de agrariërs en particulieren die in het nieuwe natuurgebied wonen en werken zijn we in gesprek. We zorgen ervoor dat hun woning en erf droog blijft en het agrarische land bewerkbaar.

Wateropvang

Het natuurgebied zal een bijdrage leveren aan een duurzame waterbeheersing in de toekomst. Het zal namelijk ook dienst gaan doen als waterberging. Als gevolg van de klimaatverandering verwachten we vaker hevige regenbuien. Dit regenwater kan straks weglopen het natuurgebied in.

1  reacties

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
Anoniem 01-10-18 om 16:56

Bijzonder dat er vermeld wordt dat jullie met de agrariërs en particulieren in gesprek zijn die in het natuurgebied wonen, wij wonen in het gebied maar worden niet op de hoogte gehouden. Laat staan dat er met ons in gesprek is gegaan.

Daarnaast zie ik dat er alleen in de woonwijken peilbuizen geplaatst worden. De bewoners die in het gebied zelf wonen (dus niet in de woonwijk) worden voor het gemak maar overgeslagen?

Slecht gecommuniceerd!