Meepraatdag druk bezocht

Ingrid de Coo 17-09-2018 207 keer bekeken 0 reacties

Bijna 200 mensen hebben we zaterdag 15 september gesproken op de Meepraatdag over Marickenland.

Bijna 200 mensen hebben we zaterdag 15 september gesproken op de Meepraatdag over Marickenland.  Daar presenteerden wij samen met de provincie Utrecht, Waternet, Staatsbosbeheer, gemeente De Ronde Venen en lokale partijen zoals Milieuvereniging De Groene Venen de plannen die er zijn om de weidegrond tussen de N212 (Ir Enschedeweg) en Vinkeveen om te vormen tot rietland, nat grasland en bloemrijk grasland. Dat er natuur komt is zeker, maar de precieze inrichting van het natuurgebied ligt nog niet vast. Daarin kunnen uw wensen en tips nog worden meegenomen. Ook is nog niet beslist welke recreatiemogelijkheden er komen in het gebied.

We zijn heel blij dat u uw tips, zorgen en ideeën met ons heeft gedeeld. Er zijn mooie voorstellen gedaan voor recreatiemogelijkheden en we hebben ook veel tips gekregen voor de inrichting van de natuur. We hebben gemerkt dat er behoefte is aan lagere natuurtypen dicht bij de woningen om het vrije uitzicht te behouden. Daar is dan ook bloemrijk grasland gepland.   

Waterbeheer

De plannen die gemaakt zijn, zijn doorgerekend door TNO. Uitgangspunt is dat het hoger waterpeil geen nadelige gevolgen zal hebben voor de woningen in de buurt van het gebied. Sterker nog, het nieuwe natuurgebied zal ook dienst gaan doen als waterberging. Als gevolg van de klimaatverandering verwachten we vaker hevige regenbuien. Dit regenwater kan straks weglopen het natuurgebied in. We zullen op sommige plaatsen nog extra onderzoek doen ten aanzien van het waterpeil.

Een blik op de toekomst van Marickenland

Tijdens een van de wandelexcursies het gebied in, hebben Jaap Verkroost, voorzitter van de Gebiedscommissie Utrecht-West, Rein Kroon, wethouder van gemeente De Ronde Venen, Gerard Korrel, bestuurder van Waterschap AGV en Kees de Lange van Staatsbosbeheer een doorkijkscherm onthuld bij de Mijdrechtse Dwarstocht. Elke wandelaar in het gebied kan vanaf nu plaatsnemen op het bankje met de vogelnamen en wegdromen bij het toekomstbeeld van Marickenland.

Hoe nu verder

Het team van Marickenland gaat nu samen met partijen uit het gebied, zoals Milieuvereniging De Groene Venen, aan de slag om alle tips, ideeën en aandachtspunten te inventariseren. In de definitieve plannen wordt daar zoveel mogelijk rekening mee gehouden. Wilt u meer weten? Laat dan hieronder een berichtje achter of e-mail naar info@marickenland.nu.

Doorpraten over Marickenland?

Wilt u nog verder doorpraten over Marickenland? Kom dan dinsdag 25 september om 20:00 uur naar De Boei, Kerklaan 32 in Vinkeveen.

Informatiemateriaal Meepraatdag

Alle informatieposters die gepresenteerd zijn tijdens de Meepraatdag zetten we online. Kijk daarvoor op Informatiemateriaal Meepraatdag. De toekomstbeelden vindt u op Hoe gaat het natuurgebied eruit zien.

0  reacties

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...