Snel internet buitengebied afrondende fase

September 10, 2019 352 keer bekeken

Momenteel wordt er op verschillende plekken in het buitengebied van Utrecht-West daadwerkelijk gegraven om snel internet aan te leggen. Daarnaast worden voorbereidingen getroffen voor de uitvoering in andere gebieden. Gemeenten hebben nu de contacten met de marktpartijen, waardoor de rol van Utrecht-West steeds minder wordt.

Daarom streven we ernaar om aan het einde van het jaar onze betrokkenheid af te bouwen en er tegelijkertijd voor te zorgen dat de aanleg verder gaat.

Interessant maken voor marktpartijen

De gebiedscommissie Utrecht-West heeft zich in opdracht van provincie Utrecht de afgelopen 3 jaar samen met de gemeenten in Utrecht-West ingezet om de buitengebieden interessant te maken voor marktpartijen die glasvezel kunnen aanleggen. Er zijn interessepeilingen gehouden onder de inwoners waaruit bleek dat er voldoende belangstelling was voor snel internet in het buitengebied.  Dit was voor marktpartijen de aanleiding een gebieddekkend bod te doen om snel internet te gaan aanleggen.

Snel internet is echt belangrijk om het platteland vitaal te houden. Het is onmisbaar in onze huidige maatschappij. Niet alleen voor ondernemers met boekingssystemen en melkrobots, maar ook voor inwoners met steeds meer intelligente huishoudapparatuur.

Agenda Vitaal Platteland

Het project Snel Internet komt voort uit de Agenda Vitaal Platteland (AVP) van de provincie Utrecht. Met de Agenda Vitaal Platteland werkt de provincie aan een krachtig en vitaal landelijk gebied, met een goede balans tussen natuur, landbouw, water, cultuurhistorie, landschap en recreatie. Waar iedereen nu, maar ook in de toekomst van kan genieten en waar ondernemers blijvend een gezond bedrijf kunnen runnen.

Cookie settings