Glasvezel in buitengebied Vijfheerenlanden

July 18, 2019 915 keer bekeken

Na de zomervakantie start Glasvezel buitenaf met de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Vijfheerenlanden. Dat werd 17 juli 2019 in Schoonrewoerd gevierd met een symbolische eerste schop in de grond op de plek waar straks het eerste verdeelpunt komt.

18 september 2016 tekenden de provincie, alle Utrechtse gemeenten, de Gebiedscommissie Utrecht-West en Gebiedscoöperatie O-gen de intentieverklaring 'Snel internet in het buitengebied van provincie Utrecht’. Snel internet is een belangrijke voorwaarde voor de leefbaarheid en de vitaliteit van het platteland in de provincie Utrecht. De Gebiedscommissie is, in opdracht van de provincie, samen met de gemeenten in Utrecht-West  aan de slag gegaan om het buitengebied van deze gemeenten interessant te maken voor marktpartijen die glasvezel kunnen aanleggen. En met succes. In Utrecht-West zijn er door marktpartijen ook al toezeggingen gedaan in de buitengebieden van onder andere Stichtse Vecht, Woerden, Utrecht, IJsselstein en Oudewater en Montfoort. De provincie heeft marktconsultaties en draagvlakmetingen financieel ondersteund.

In Vijfheerenlanden zijn de voorbereidingen voor aanleg van glasvezel in volle gang. De verwachting is dat de eerste bewoners in het eerste kwartaal van 2020 gebruik kunnen maken van glasvezel.

Op de foto: Wethouder Zevenhuizen van gemeente Vijfheerenlanden, Russel Crye van aannemer NKM en Jos van der Klauw van Glasvezel buitenaf steken symbolisch de schop in de grond.

Cookie settings