Prijsvraag: een limerick over het trekpontje over de Veldwetering

June 17, 2019 1139 keer bekeken

Op de Gagelweg in Wilnis is een extra wandelverbinding gecreëerd tussen knooppunten 46 en 47 van Wandelknooppunt ‘t Groene Hart: in natuurperceel Galgenland aan de Gagelweg (knooppunt 46) is een trekpontje aangelegd waarmee je de Veldwetering kunt oversteken. U loopt door de prachtige natuur van Staatsbosbeheer via agrarisch grasland naar de Veenkade (knooppunt 47). Of andersom natuurlijk. Het trekpontje wordt vrijdag 5 juli 2019 officieel geopend. We vieren dit met een limerick-wedstrijd.

Meedoen kan tot vrijdag 28 juni

Wilt u meedoen aan de wedstrijd? Schrijf dan een limerick (een gedicht van 5 regels, volgens rijmschema A-A-B-B-A) over het pontje of de natuur op Galgenland. Deel uw limerick via Facebook met de provincie Utrecht, via Twitter met @ProvUtrecht of stuur hem naar info@utrecht-west.com. Inzenden kan tot vrijdag 28 juni. Maandag 1 juli nemen we contact op met de winnaar. De winnaar krijgt een tegoedbon voor een lunch voor twee personen bij Paviljoen Toren De Grote Sniep aan de Veenkade in Wilnis.

Convenant Groot Wilnis-Vinkeveen

Het aanleggen van een trekpontje over de Veldwetering komt voort uit het Convenant Groot Wilnis-Vinkeveen.  Dit convenant is opgesteld door 10 gebiedspartijen die de handen ineen hebben geslagen om het veenweidelandschap van Groot Wilnis-Vinkeveen te behouden en verder te ontwikkelen. Weidse recreatie is een van de doelen van het convenant. Het trekpontje over de Veldwetering draagt hier aan bij.

Agenda Vitaal Platteland

Convenant Groot Wilnis-Vinkeveen is onderdeel van de Agenda Vitaal Platteland van provincie Utrecht. De provincie werkt aan een krachtig en vitaal landelijk gebied, met een goede balans tussen natuur, landbouw, water, cultuurhistorie, landschap en recreatie. Waar iedereen nu, maar ook in de toekomst van kan genieten en waar ondernemers blijvend een gezond bedrijf kunnen runnen. De Agenda Vitaal Platteland (AVP) is daarbij een belangrijk middel.