Eerste glasvezelkabel gelegd in Montfoort en Linschoten

28-03-2019 154 keer bekeken

Op de kruising van de Parklaan en De Bleek is op dinsdag 26 maart symbolisch de eerste schop de grond in gegaan voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in Montfoort en Linschoten. De gebiedscommissie Utrecht-West heeft zich in opdracht van de Provincie Utrecht de afgelopen jaren sterk gemaakt voor glasvezel in de buitengebieden. De provincie heeft marktconsultaties en draagvlakmetingen financieel ondersteund.

Dit proces is ook doorlopen in gemeente De Ronde Venen. Daar gaat naar verwachting in april een glasvezelleverancier aan de slag met het eerste deelgebied.

De provincie heeft samen met alle Utrechtse gemeenten en de Gebiedscommissie Utrecht-West drie jaar geleden de intentieverklaring 'Snel internet in het buitengebied van provincie Utrecht’ getekend. Snel internet in de buitengebieden is essentieel voor een krachtig en vitaal landelijke gebied, waar iedereen nu, maar ook in de toekomst van kan genieten en waar ondernemers blijvend een gezond bedrijf kunnen runnen. Deze opgave is vastgelegd in de Agenda Vitaal Platteland.