Nieuwe ideeën voor oude stallen en schuren

15-03-2019 1105 keer bekeken

Een toenemend aantal boeren stopt met hun agrarische activiteiten. Wat gebeurt er vervolgens met de stallen en de schuren op het boerenerf? Tijdens de bijeenkomst Van VAB naar FABulous op 28 maart 2019 kunt u inspiratie opdoen.

Zowel mensen met vrijkomende agrarische bebouwing (VAB) die hier een FABuleuze nieuwe bestemming voor zoeken, als mensen die juist een geweldig een idee hebben en hiervoor een locatie zoeken, zijn welkom op deze avond. Ook mensen die kennis hebben van hoe je dat aanpakt, die willen investeren of die gewoon mee willen denken met de ideeën van anderen, zijn van harte welkom.

Op donderdagavond 28 maart organiseren LEADER Utrecht-Oost, LEADER Weidse Veenweiden, Gebiedscoöperatie O-gen en Programmabureau Utrecht-West een inspiratiecafé op Boerderij Fortzicht in Groenekan. Tijdens de bijeenkomst wordt er uitleg gegeven over de regelgeving rondom Vrijkomende Agrarische Bebouwing, maar is er vooral ruimte voor inspiratie en uitwisseling.

Inspiratie

Tijdens het eerste deel van de avond komen inspirerende voorbeelden van FAB’s aan het woord. Zoals bijvoorbeeld Carex. Deze organisatie beheert diverse soorten gebouwen (waaronder voormalige agrarische gebouwen) die gebruikt worden voor bewoning, maar vooral ook voor leuke start-ups, maatschappelijke activiteiten en kleinschalige bedrijvigheid.

Mini-marktplaats van vraag en aanbod

Het tweede deel van de avond is bedoeld om ideeën, kennis en ervaringen uit te wisselen en mee te denken met initiatiefnemers. Er zijn pitches van creatieve ideeën, waarover de aanwezigen van deze avond vervolgens aan inspiratietafels verder met elkaar in gesprek gaan. Ook is er een “mini-marktplaats” voor vragen en ideeën. Hier kunnen mensen die een idee hebben in contact komen met mensen die een locatie in de aanbieding hebben of juist een locatie zoeken. Het is nog mogelijk om in te schrijven voor de pitches (beperkt aantal plekken) en de mini-marktplaats.

Waar en wanneer

Het Inspiratiecafé vindt plaats op donderdagavond 28 maart a.s. bij Boerderij Fortzicht, Voordorpsedijk 35 in Groenekan. Aanvang 20:0 uur.

Aanmelden

Komt u naar de bijeenkomst? Meld u dan aan via secretariaat@o-gen.nl. Aanmelden voor de pitches en de mini-marktplaats kan bij LEADER-coördinator Maike van der Maat via maike@consultopmaat.nl.

LEADER

Het Inspiratiecafé wordt mede georganiseerd vanuit het Europese programma LEADER. LEADER ondersteunt vernieuwende en breed gedragen initiatieven op het platteland en stimuleert de samenwerking tussen stad en platteland. Meer info over LEADER in Utrecht-West (Weidse Veenweiden) op www.leaderweidseveenweiden.nl.